Logowanie

Hasło?
Konto? Zarejestruj się!

Ankieta

Mój aparat to:

FireBoard
Witamy, Gość
Proszę Login albo Zarejestruj.    Zapomniałeś hasło?
10 canon d eos Canon D 10 - error 99 (1 wejść) (1) Gości
Idź na dół Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: 10 canon d eos Canon D 10 - error 99
Narciarz (Gość)
Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Data urodzin:
10 canon d eos Canon D 10 - error 99  
czesc. Mam big problem. co 5-10 fotek wyskakuje mi komunikat err 99 i automatycznie nie robi zdjecia ;( dzieje sie tak ze wszystkimi obiektywami wiec to na bank chodzi o body ;( Erro wyskakuje bez wzgledu na to na jakim programie sie robi zdjecie. Mial kto taki problem z d 10 ??  mam o tyle duzy problem ze zajmuje sie fotografia sportowa i ewentualne wylaczenie aparatu i wlaczenie go zeby skasowac blad i zrobic fotke ponownie niestety nie wchodzi w gr? ;( HELP ME !!!

Report do moderatora   Loguj się Loguj się  
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
karlos (Gość)
Data urodzin:
ME !!! Problem ten jak mozna przeczytac na forum Canona D10 na dpreview dotknal wielu uzytkownikow tego modelu. Najwiecej problemow pojawia sie przy obiektywach Sigmy, ale i Canon nie pozostaje bez winy. Niektorzy musieli oddawac aparat do serwisu, innym pomoglo przeczyszczenie stykow w body i obiektywie itp. Podobne problemy zasygnalizowali uzytkownicy D300, ale jak narazie tylko z obiektywami Sigmy, a to dlatego, ze podobno Canon nieco zmienil protokol wymiany danych miedzy obiektywem a body. Jeden z uzytkownikow Sigmy napisal, ze jest mozliwosc wyslania obiektywu do nich w celu upgratu softu (wiecej szczegolow na ich stronie), ale ile w tym prawdy tego nie wiem. pozdrawiam

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Jacek Radunc (Gość)
Data urodzin:
uprzedzam ?e nie pisz? tego z?o?liwie... co? jednak jest na rzeczy ?e Canon troch? zbyt pospiesznie wprowadz? kolejne produkty marketingowe do sprzedazy (analogia z kolejnymi windowsami Mikroszrotu !!!). Sam , przyznaj?, napali?em si? troszk? na ten aparat (maj?c F100 nikona ))) ale jak widze co si? dzieje, te niezgodno?ci, problemy z ostrzeniem, errory etc. za chwil? oka?e si? ?e s? w necie service packi jak do windowsów, to mam mieszane uczucia. To nie s? odpustowe zabawki i tego typu historie nie powinny si? dzia?. To sa zabawki za cholernie du?? kas? (cena pó?profesjonalnego korpusu analogowego, lub super hiper obiektywu do niego) a tu babol za babolem 111 Chyba spokojnie pouzywam jeszcze z rok czy dwa mojego f100 (jak nie d?uzej) i poczekam na troch? bardziej udane (czyt. dopracowane) modele DSLR z pozdrowieniami Jacek

Luka (Gość)
Data urodzin:

To nie s? odpustowe zabawki i tego typu historie nie powinny si? dzia?. To sa zabawki za cholernie du?? kas? (cena pó?profesjonalnego korpusu analogowego, lub super hiper obiektywu do niego) a tu babol za babolem 111 Chyba spokojnie pouzywam jeszcze z rok czy dwa mojego f100 (jak nie d?uzej) i poczekam na troch? bardziej udane (czyt. dopracowane) modele DSLR z pozdrowieniami
To ze pojawiaja sie problemy ze wspolpraca obiektywow sigmy i tokiny z nowymi korpusami canona to juz stara spiewka. I tutaj nie ma na co liczyc ze cos sie zmieni tak dlugo jak obie te firmy nie kupia licencji na bagnet Canon EOS. Uzywanie optyki tych firm wiaze sie z ryzykiem, ze nie bedzie ona poprawnie pracowac z nowymi korpusami. W przypadku Canona jest o tyle dobrze, ze canonowe stare EF-y dzialaja, a u konkrenta korpus ma problemy ze stara firmowa optyka. Luka

gowit (Gość)
Data urodzin:
 Ja tam nie mam zadnych problemów z obiektywem firmy SIGMA  24-70/2.8 gowit

tier (Gość)
Data urodzin:
 ktos nie potrafi zajrzec do manuala i przelozyc baterii, to nie znaczy, ze aparat jest do dupy. Czego nie mozna napisac o userze... zgadzam sie u mnie ten blad wystepuje od czasu do czasu bo zazwyczaj accu trzymam do konca w aparacie i zamienim wlasnei wtedy kiedy widze 99 i wylacza mis ei aparat wtedy wymieniam accu i po problemie pozdro tier

Idź do góry Odpowiedz
Polish Version by JoomlaPL.com Team